Sluiten

Pittige radijsjesblad saus

  1. Pittige radijsjesblad saus

het zeer verse, malse blad van 2 bosjes radijsjes, gewassen en uitgelekt

1/2 el olie

1/2 ui, fijngesneden

1 dl bouillon

2 el bloem (of rijstmeel), aangemaakt in 1 dl bouillon

2 el room, zure of zoete

1-2 el olie

1 snufje nootmuskaat of vers gemalen peper

1/2 tl zout

De olie met de ui verwarmen en hem boterzacht smoren op een laag pitje, deksel op de pan. Blussen met de bouillon en er het radijsjesblad opleggen. 3-5 min stoven, af en toe omscheppen. Door een zeef wrijven of pureren met de staafmixer. De puree terug in de pan doen en het meel. toevoegen. Alles onder roeren vlug aan de kook laten komen, het vuur uitdraaien en de saus een paar minuten laten na wellen, met de deksel op de pan.

Intussen de room los roeren met de olie, het zout en de nootmuskaat. Verdunnen met wat radijsjesblad saus en vervolgens toevoegen aan het geheel. van de saus. Zo nodig weer op temperatuur brengen.

Serveren: in een voorverwarmde sauskom, eventueel. verzacht met 1 el perendiksap of 2 tl honing; past goed bij maïsgerechten, gierst of macaroni.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen