Sluiten

Perzik toetje Pesche agli amaretti

  1. Perzik toetje Pesche agli amaretti

2 perziken 

3 bitterkoekjes 

3 el suiker 

evt enkele eetlepels likeur naar wens

witte wijn 

1 eierdooier 

2 el boter 


Snijd de perziken doormidden, verwijder de pit en een klein beetje perzikpulp, zodat je mooie ronde perzikhelften krijgt. Mix de resterende perzikpulp in een kom samen met de fijngehakte bitterkoekjes, de eierdooier, de helft van de suiker en evt de likeur. Meng het geheel goed door elkaar.

Vul de perziken met het verkregen mengsel en leg ze in een beboterde ovenschaal. Bestrooi de perziken met kleine klontjes boter en suiker, en besprenkel ze met een beetje witte wijn. Na een half uur in de oven (ca 175 graden) kunnen de gevulde perziken worden geserveerd. Laat ze wel even afkoelen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen