Sluiten

Paprika gevuld met auberginemousse

  1. Paprika gevuld met auberginemousse

1-2 aubergines

1 witte paprika

100 g fetakaas

stengeluitjes

1 tomaat, in kleine blokjes gesneden 

2 teentjes knoflook

sap van 1/2 citroen

3 el olijfolie

125 ml dikke yoghurt

zout

cayenne peper 

evt 1 el peterselie

Turks brood, stokbrood of ciabatta brood

Was de aubergine en prik met een vork hier en daar wat gaatjes, doe de aubergine in een ovenschaal in een voorverwarmde oven (250ºC), net  zo lang totdat  de aubergine van binnen zacht en gaar is. De oventijd is minstens een half uur en hangt af van de grootte van de aubergine. Snijd de aubergine in de lengte door en schep het vruchtvlees in een kom. Laat het afkoelen en pureer het vervolgens samen met de helft van de stengelui en de knoflookteentjes in een keukenmachine (of wrijf het bij gebrek aan een machine fijn in een vijzel). Roer citroensap, olijfolie en de yoghurt door de puree. Breng deze op smaak met zout en cayennepeper. Zet de afgedekte aubergine salade een uur in de koelkast. Was de paprika’s, halveer deze in de lengte en  verwijder de zaadlijst. Verdeel de aubergine salade over de paprikahelften en garneer met de klein gesneden feta, de in kleine blokjes gesneden tomaat, de rest van de stengelui (snijd ook deze in kleine ringetjes) en wat fijngehakte peterselie. Serveer hierbij Turks brood, stokbrood of ciabatta brood. 

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen