Sluiten

Bloemkoolsoep met peultjes

  1. Bloemkoolsoep met peultjes

1 kleine bloemkool, in roosjes

1 stengel bosui of 1 ui, in stukjes

1 teen knoflook

evt 1 koolrabi, in stukken

enkele blaadjes (verse) laurier

1/2 dl crème fraîche of slagroom

handje peultjes

zout en peper

1/2 liter water

Bak bloemkool roosjes met de bosuitjes, wat knoflook, evt een koolrabi in stukjes gesneden, enkele blaadjes verse laurier en peper even snel in een ruime soeppan. Blus het af met het water en kook tot de groenten bijna (beet)gaar zijn. Voeg op het laatst een handje peultjes toe en de crème fraîche of slagroom en breng op smaak met wat zout. Warm de soep nog even goed door. Voor een Oosterse variant kun je een tl gebakken kerrie toevoegen en kokosmelk in plaats van de room.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen