Sluiten

Auberginedip met sesamzaad

2 aubergines

4-8 shoarmabroodjes

3 el sesamzaad

1 teentje knoflook

15 g verse koriander 

125 ml crème fraîche

2 el limoensap

2 el olijfolie

chilipoeder

Oven voorverwarmen op 200 °C. Aubergines dun schillen. Aubergines in ovenschaal of bakblik leggen en in oven in ca 45 min gaar laten worden. Af en toe omkeren. Shoarmabroodjes in 4 punten snijden en laatste 5 min in oven meebakken. Sesamzaad in droge koekenpan goudbruin roosteren en in vijzel laten afkoelen. Met stamper van vijzel sesamzaad met knoflook fijnwrijven. Aubergine uit oven nemen en in grove stukken snijden. Aubergine met driekwart van koriander in keukenmachine of met staafmixer pureren. Crème fraîche, limoensap en olie toevoegen en geheel tot gladde massa pureren. Sesampasta door aubergine puree roeren en dip pittig op smaak brengen met zout en peper. Aubergine puree in laag schaaltje scheppen en gladstrijken. Chilipoeder erover strooien en garneren met rest van koriander. Aubergine dip serveren met broodpuntjes.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen