Sluiten

Kerrieschotel met tofu

1 blokje tofu 

175 g rijst

50 g rozijnen

150 g gewelde abrikozen

2 prei

4 el olie

1 el kerriepoeder

2 tl ketoembar (gemalen koriander)

zout en peper


Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de rijst afkoelen. Giet het vocht van de tofu en prak het met een vork fijn. Was de rozijnen en abrikozen met heet water; snijd de abrikozen in dobbelsteentjes. Snijd de prei in ringen. Verhit de olie in een wok of braadpan. Bak de prei met de kerriepoeder en de ketoembar gedurende 2 min. Roer de rijst en de tofu door de prei en bak tot het mengsel lichtbruin kleurt. Voeg de rozijnen en de abrikozen toe en warm het geheel goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Tip: voeg evt 2 eetlepels gembernat toe en serveer de schotel met kerriesaus.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen