Sluiten

Bami goreng met groenten

Zacht van smaak

1 blok tofu of bakje roerbak reepjes

2 teentjes knoflook

snufje zout

100 g champignons

50 g taugé 

100 g groene kool

100 g prei

bosje selderij 

5 kleine uitjes of 2 grote uien 

stukje verse gemberwortel 

zonnebloemolie 

200 g mie

zout

tamari

1 citroen

Snijd de tofu in dobbelsteentjes en pers de knoflookteentjes erboven uit. Bestrooi ze evt met een beetje zout en laat het intrekken in de tijd dat de groente wordt voorbereid. Snijd de champignons in vieren, was de taugé. Snipper de kool, snijd de prei in dunne ringetjes en snijd de selderij klein. Pel en snipper de uitjes. Schil het stukje gemberwortel en rasp het boven de groente die intussen in een grote kom met elkaar is vermengd. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem of nog liever in een wok. Fruit de blokjes tofu of de roerbak reepjes samen met de kleingesneden groenten ongeveer 15 min. Zorg ervoor dat de groente nog knapperig is. Breng water met weinig zout aan de kook en leg de nestjes mie erin als het water aan de kook is gekomen. Laat ze niet langer dan 5 à 10 min in het kokende water. Stort de mie in een vergiet en spoel hem af met koud water tegen het kleven. Vermeng de mie met de groente tofu massa en breng het geheel op smaak met een scheutje tamari. Bak de bami nog enkele minuten in de wok. Serveer de citroen er in partjes gesneden apart bij.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen