Voor het deeg:
300 g volkoren meel
20 g gist
2 tl basilicum
2 tl olijfolie
zout
vulling:
200 g wortel, in stukjes
150 g champignons
200 g tomaat
3 teentjes knoflook
1 ui
1 el olijfolie
2 tl oregano (majoraan).
Roer 1/4 van het meel met gist en half kopje lauw water dooreen. Dek af met vochtige theedoek en zet 30 min op warme plaats. Meng dit mengsel met de rest van het meel met de kruiden, zout, olie en zóveel water tot een soepel en stevig deeg ontstaat. Laat dit 20 min staan. Bak intussen de ingrediënten voor vulling in koekenpan goudbruin (stukjes tomaat op het laatst toevoegen). Rol van het deeg een dunne lap. Snijd deze in drie of vier stroken. ‘Beleg’ deze met de vulling en vouw ze in de lengte dicht. Leg op bakplaat en laat de focaccia ca 40 min in midden van de oven op 200°C gaar worden. Ook afgekoeld heerlijk!
-
-
-
-