Sluiten

Oosterse roerbakschotel met prei

Roerbakschotel op oosterse wijze

150-200 g gekookte granen (bijvoorbeeld spaghetti van kamut zilvervliesrijst of gerst) 

1 flinke stronk prei of 2 kleine, gewassen en in ringen gesneden. 

1/2 blok tempeh (of 1/2 blok (rook) tahoe of pak vegetarische roerbakreepjes) 

olie om in te bakken

1 ui

1 teentje knoflook 

4 flinke el pindakaas

2 dl (kokos) melk 

evt theelepel sambal

Roerbakschotel op oosterse wijze


  1. Kook de spaghetti of zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. 
  2. Snipper de ui en knoflook. 
  3. Verhit de olie en bak de tempeh op hoog vuur in ca 5 min. krokant en bruin. Voeg ui en knoflook en preiringen toe en roerbak nog enkele minuten.
  4. Verlaag het vuur, doe de pindakaas bij de tempeh en roer er de kokosmelk door. Laat langzaam warm worden. 
  5. Breng naar wens op smaak met zout, peper of sambal. 

Maak een grote schaal op met de spaghetti  of zilvervliesrijst en giet daarover de tempeh saus. 

Meteen serveren.


Bereidingstijd: 10 min.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen