Sluiten

Risotto met venkel

1 klein blik gepelde tomaten, fijngesneden

2,5 dl. (zelfgemaakte) groentebouillon

een glas witte wijn (restje oude wijn is hiervoor prima!) 

1 ui

1 teentje knoflook

1 venkelknol, in reepjes gesneden 

150 g risotto of arboriorijst

100 g Parmezaanse kaas

vers gemalen zwarte peper

olie om in te bakken

evt flinke scheut slagroom, crème fraîche of klont boter

Voorbereiding: snijd de venkel fijn. Hak de ui in kleine stukjes en pel de knoflook. Snijd de tomaten uit blik klein, vang het vocht op.

Breng de bouillon en het vocht van de tomaten aan de kook en laat op laag vuur staan.

Bak de venkel in olie in ongeveer 5 min op hoog vuur beetgaar en hou apart. Fruit ui met knoflook in flink wat olie snel bruin. Voeg hieraan de rijst toe en bak even kort mee tot het er glanzend uitziet. Blus het af met de wijn en laat op een laag vuur het vocht helemaal opnemen. Voeg de kleingesneden tomaten toe en roer even goed door.

Voeg vervolgens per ‘kopje’ de bouillon toe en laat het vocht helemaal opnemen voordat er nieuw vocht bij gaat. De rijst moet heel langzaam gaar en romig worden. Als de rijst (bijna) gaar is de gebakken venkel toevoegen en het geheel goed warm laten worden. Tot slot de kaas toevoegen en even laten smelten. Eindig met de boter, crème fraîche of slagroom en bestrooi royaal met verse peper.

Geen wijn, geen nood: sla deze stap over en begin meteen met de bouillon toe te voegen.

Het kan zijn dat het vocht niet helemaal opgaat of net te kort is. Gebruik in het laatste geval kokend water met wat bouillonpoeder om het af te maken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen