Sluiten

Bloemkoolkoekjes

1 bloemkool

25 g bloem 

2 el fijngehakte verse dille

olie om in te bakken

2 el verse peterselie

2 eieren

1 tl paprikapoeder

peper en zout

Verwijder de dikke stronk en de bladeren van de bloemkool. Leg de bloemkool even in koud water met wat zout en spoel hem onder koud stromend water goed schoon. Kook de bloemkool roosjes en dunne stronken ca 20 min in water met wat zout. De groente moet zacht zijn. Neem de bloemkool uit de pan en laat hem afkoelen. Prak de afgekoelde bloemkool goed fijn. Voeg dan de eieren en de bloem toe en meng er voor de smaak de peterselie, wat zout, peper, dille en de paprikapoeder door. Vorm van het bloemkool mengsel balletjes en verhit in de koekenpan olie. Druk de bloemkool balletjes wat plat en bak ze in de hete olie aan elke kant 2 min. Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen