Sluiten

Paastaartje met venkel en camembert

1 kleine venkelknol of een halve (4 flinke el gesneden reepjes) 

1 kleine ui

1 teentje knoflook

2 plakjes bladerdeeg

1 ei, geklutst

2 plakken camembert

beetje olie om in te vetten

zout en vers gemalen peper

2 eenpersoons bak/taartvormpjes.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg, snipper de ui en snij de gewassen venkel in smalle reepjes. Bak de ui en knijp er de knoflook over uit. Even kort meebakken. Voeg de venkel toe en roerbak enkele minuten tot de venkel beetgaar is. Breng op smaak met peper en zout. Kluts het ei los. Vet de taartvormpjes grondig in. Leg in het taartvormpje 1 plak bladerdeeg (zodat de bodem goed bedekt is er er vulling in kan). Schep de gebakken venkel in de taartvormpjes. Verdeel daarover het eimengsel. Leg er tot slot de plak camembert op. Vouw de punten van het bladerdeeg samen. Als u nog eimengsel over heeft kunt u met een kwastje het bladerdeeg voor het de oven ingaat insmeren. Het taartje rijst een beetje in de oven dus kan het beter niet verder dan 3/4 gevuld worden. Als u geen taartvormpjes heeft: Maak een roerei dat nog niet gaar is maar al wel een beetje gestold. Leg de bladerdeeg vellen op bakpapier, schep in het midden 1/4 venkelmengsel met wat roerei en de camembert. Vouw het bladerdeeg dicht zodat er een driehoek ontstaat (als een appelflap) Zorg dat de randen goed dicht zijn. (Met een stukje van de tanden van een vork kunt u de randen zacht dichtdrukken).

In een voorverwarmde oven op 175 graden in ca 15 min gaar en bruin bakken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen