Sluiten

Gekarameliseerde aardappel met wortelen

400 g aardappelen 

3 wortelen

2 stengels groene selderij

20 g boter 

1/2 dl groentenbouillon

zout en peper

mespuntje gemberpoeder

30 g suiker

30 g boter 

0.3 dl wijn (wit/droog)

1 el pijnboompitten

De aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water. Ondertussen de wortelen en de selderij in staafjes van 3 cm snijden. Aan fruiten in boter, overgieten met groentebouillon, kruiden met peper en gemberpoeder en gedurende 

8 min stoven. Verder op smaak brengen met een beetje zout.

De suiker goudbruin laten smelten in een pan met antikleeflaag. De boter en de witte wijn toevoegen en hierin de ondertussen lichtjes afgekoelde aardappelen ongeveer 5 min bakken onder af en toe roeren. De pijnboompitten roosteren in een ander pannetje.

De groenten bij de aardappelen voegen en even doorwarmen. Bestrooien met pijnboompitten.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen