0,5 kg aardappelen
1/2 witte kool in reepjes
15 g boter
1/2 tl kerriepoeder
1/2 tl geelwortelpoeder (koenjit)
1/4 tl korianderpoeder
1/2 tl milde chilipoeder
2 sjalotjes of kleine ui gehakt
1 dl slagroom
1 dl melk
zout en versgemalen peper
evt gehakte peterselie ter garnering
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de helft van de boter in een zware pan. Roer en de kerrie, geelwortel, koriander en de helft van de chilipoeder door. Roerbak 2 min om de smaken te versterken. Neem de pan van het vuur en laat het kruidenmengsel iets afkoelen
Doe de sjalotjes in een grote kom en schep er de room, melk en het kruidenmengsel door.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Bewaar in koud water om verkleuring te voorkomen. Dep goed droog en schik in lagen met de reepjes witte kool in een ovenschaal. Strooi tussen iedere laag zout en peper.
Giet het roomkruidenmengsel erover en bestrooi met de overgebleven chilipoeder. Dek de schaal af met vetvrij papier en zet 45 min in de oven.
Verwijder het vet vrijpapier, schik hier en daar stukjes boter over de groenten en zet nog ca 5 min in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Garneer met fijngehakte peterselie.
-
-
-
-