Sluiten

Linzensoep met knolselderij

  1. Linzensoep met knolselderij

150 g gedroogde bruine of zwarte linzen

naar wens dobbelsteentjes spek

2 laurierbladeren

1 bouillonblokje

evt 30 g gekookt graan: rijst, gerst of haver

1 flinke prei, fijn gesneden

2 uien, gesnipperd

100 g knolselderij, in kleine blokjes

1 wortel of een stukje bloemkool, in stukjes

scheutje olie

1/2 tl komijn

1/2 tl karwij

een scheutje citroensap of azijn

peper en zout

1 kleine (vegetarische) rookworst


Kook de linzen een half uur met het bouillonblokje, eventueel spek en de laurierbladeren in ruim water. Fruit de gesnipperde uien in een pan in olie. Voeg na 5 min de overige gesneden groenten toe en laat deze een aantal minuten meebakken. Voeg groenten, graan, komijn en karwij aan de kokende linzensoep toe en laat nog ongeveer een kwartier doorkoken. Voeg naar wens extra water toe. Maak de soep op smaak met een scheutje citroensap of azijn, vers gemalen peper en zout. Voeg bij het opdienen de (kant en klare) rookworst toe. Serveer de soep met knapperig stokbrood of crackers met echte boter. Na een dag is de soep nog lekkerder van smaak! Variatie met tomaat: Deze soep is extra lekker met stukjes ontvelde tomaat en tomatensap er door. Variatie erwten: In plaats van linzen kunt u ook spliterwten of hele erwten gebruiken (wel eerst weken en langer koken).

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen