Sluiten

Knolselderijplakken met gomasio

knolselderij

olie 

(rauw) sesamzaad 

grof zeezout

Was het evt zand van de knol. Snijd per persoon enkele (dunne) plakken van een knolselderij en schil pas daarna. Overgebleven knol kunt u afgedekt in de koelkast nog enkele dagen bewaren. Bak op middelhoog vuur de plakken in ruim olie aan beide kanten bruin en krokant.

Gomasio: Richtlijn 10 delen zaad  1 deel zout maar het is een kwestie van smaak en oefening tot u uw eigen perfecte gomasio verhouding heeft gevonden.

Rooster in een een droge koekenpan sesamzaad en grof zout lichtbruin en geurend. Laat afkoelen. Stamp het in een vijzel (niet te) fijn of maal het snel in een keukenmachine. In een afgesloten potje minstens een week smakelijk. Gomasio heeft talloze toepassingen: over salades, granen, puree, op brood etc Strooi voor het opdienen een eetlepel gomasio op de plakken en zet overgebleven gomasio op tafel. Lekker met aardappelpuree, salade, vlees of vleesvervanger naar keuze.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen