Sluiten

Bloemkool roomsoep met tuinkers

  1. Bloemkool roomsoep met tuinkers

1/2 bloemkool, fijngesneden 

1 kleine ui, gesnipperd 

1/2  liter bouillon 

3 dl melk en/of room 

peper en zout 

1 of 2 el witte bloem 

1/2  bakje tuinkers

croutons of dobbelsteentjes geroosterd brood

Kook de bloemkool met ui in de bouillon in 10 min gaar. Pureer de groenten naar wens. Voeg melk met room toe, breng de soep weer aan de kook en bind ze met aangelengde bloem. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met tuinkers en croutons of dobbelsteentjes geroosterd brood erover gestrooid.

Variatie pittiger:

Voeg wat geelwortelpoeder en kerrie toe voor een pittiger smaak en goudkleurige soep.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen