Sluiten

Raapsteeltjesomelettaart

2 grote eieren

0,5 dl water

2 eetlepels meel 

1/4 tl zout

2,5 dl kaassaus

gewassen en fijngesneden raapsteeltjes

Wat mooi blad achterhouden om te garneren

olie of boter om te bakken

Kaassaus:

25 g boter

20 g bloem

1 dl kooknat van groenten bouillon of water

1 1/2 dl melk op kamertemperatuur

75 g geraspte belegen of jong belegen kaas

zout en peper naar smaak

Doe de eieren, water, meel en zout in een kom en kluts alles met een vork door elkaar. Laat het beslag een kwartiertje rusten en klop het voor gebruik nog even kort.

Bak in olie of boter 6-8 dunne omeletten. Maak de kaassaus en laat iets afkoelen. Verdeel de raapsteeltjes in porties 5-7 porties. Een minder dan het aantal omeletten.

Leg in een vuurvaste ovenschaal een omelet. Spreid daarover een portie raapstelen. Dek af met een omelet. Spreid daarover weer een portie raapstelen. Herhaal tot alles op is maar eindig met een omelet. Giet hierover de kaassaus. 20 min bakken in de over op 180 graden. Garneren met wat groen van de raapstelen

kaassaus:

Smelt de boter in een pannetje met dikke bodem op matig hoog vuur. Voeg bloem toe en verwarm ca 2 min terwijl u goed blijft roeren. Het mengsel mag licht kleuren maar niet bruin worden. Beslag van het vuur af met een gedeelte van het vocht glad roeren. Vervolgens de rest van de vloeistof toevoegen en goed mengen. Weer op het vuur verwarmen en een aantal minuten zachtjes laten koken. Roer zo nu en dan en pas op voor aanbranden. Als laatste de kaas, peper en zout toevoegen. Zodra de kaas is gesmolten is de saus klaar verder gebruik.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen