Sluiten

Abrikozen-appelmeringue

  1. Abrikozen-appelmeringue

1 appel, in kleine stukjes

ca 8 gedroogde abrikozen, geweekt

scheutje water

2 el citroensap

1 el basterdsuiker

2 el boter

2 eieren, gesplitst

3 el basterdsuiker


Verwarm de oven voor op 160°C. Kook in een pannetje de appelstukjes met de abrikozen in een scheutje water in 10 min. gaar. Pureer de vruchten en klop er citroensap, boter, los geklopt eigeel en suiker door.

Vet een ovenschaal in (diameter van ongeveer 20 cm) en schep er de moes in. Klop met een schone garde of mixer de eiwitten in een droge schone kom, mix er voorzichtig de suiker door tot het schuim mooi stijf is. Schep het schuim op de vruchtenmoes en zet de schaal midden in de warme oven. Laat de meringue langzaam lichtbruin worden. Serveer als dessert.

Variatie met cake:

Leg onderin de ovenschaal een laag cake in plakjes en schep daarop de moes en het schuim.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen