Sluiten

Koolraapschotel met prei

  1. Koolraapschotel met prei
400 g koolraap, in blokjes 

250 g prei, gesneden 

scheutje olijfolie 

0,5 dl slagroom 

3 eieren 

peper en zout 

geraspte kaas of geitenkaas of brie

Verwarm de oven voor op 175 °C. Kook stukjes koolraap gaar in ruim water, giet ze af en pureer de koolraap. Fruit de prei even in olie. Klop de eieren met room schuimig en meng er peper en zout door. Meng koolraap puree, prei en eimengsel door elkaar en schep het in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas (of beleg de schotel met een andere vorm kaas). Bak de schotel ongeveer een half uur tot drie kwartier in de voorverwarmde oven. Serveer de schotel met brood (bijv stokbrood, roggebrood of ciabatta brood) of een gekookte graansoort.

Variatie maaltijdschotel met rogge:

Kook per persoon ongeveer 50 g rogge gaar (eerst geruime tijd weken) en meng dit door de ingrediënten voor de koolraap schotel met prei.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen