2 sinaasappels
4 kumquats, in schijfjes
40 g suiker
evt 1 el citroensap
rozijnen naar wens
evt een bindmiddel zoals aardappelmeel
Schil de sinaasappels en snijd het vruchtvlees met een scherp mesje in kleine stukjes. Voeg dit samen met de kumquat schijfjes, rozijnen, eventueel citroensap en de suiker. Kook het geheel in 10 min tot een heerlijke saus. Bind de saus naar wens met aardappelmeel. Gebruik de citrussaus over ijs, wafels, in een toetje of op geroosterd brood.
Voor gemberliefhebbers: u kunt geraspte verse gember, gekonfijte gember of gemberpoeder toevoegen.
Jam tip:
Gebruik meer sinaasappels en kumquats en gebruik marmello of geleisuiker. Volg voor hoeveelheden de aanwijzingen op het gebruikte zoetmiddel en/of geleermiddel. U kunt de jam een aantal maanden bewaren als u ze kokendheet in schone uitgekookte potten giet en meteen afsluit (zodat het deksel vacuüm kan trekken).
-
-
-
-