Sluiten

Citrussaus met kumquats

  1. Citrussaus met kumquats

2 sinaasappels 

4 kumquats, in schijfjes

40 g suiker

evt 1 el citroensap

rozijnen naar wens

evt een bindmiddel zoals aardappelmeel

Schil de sinaasappels en snijd het vruchtvlees met een scherp mesje in kleine stukjes. Voeg dit samen met de kumquat schijfjes, rozijnen, eventueel citroensap en de suiker. Kook het geheel in 10 min tot een heerlijke saus. Bind de saus naar wens met aardappelmeel. Gebruik de citrussaus over ijs, wafels, in een toetje of op geroosterd brood.

Voor gemberliefhebbers: u kunt geraspte verse gember, gekonfijte gember of gemberpoeder toevoegen.

Jam tip:

Gebruik meer sinaasappels en kumquats en gebruik marmello of geleisuiker. Volg voor hoeveelheden de aanwijzingen op het gebruikte zoetmiddel en/of geleermiddel. U kunt de jam een aantal maanden bewaren als u ze kokendheet in schone uitgekookte potten giet en meteen afsluit (zodat het deksel vacuüm kan trekken).

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen