Sluiten

Koolraap met zalmmoot en ui

400 g koolraap, in blokjes

1 flinke ui, in ringen

1 of 2 verse zalmmoten

1 tl viskruiden

klontje boter

scheutje olijfolie

1 el citroensap

1/2 tl citroenschilrasp

evt peterselie, fijn gehakt

Kook de koolraap in ruim water met een snufje zout in ruim 10 tot 15 min beetgaar. Bestrooi de zalmmoot met viskruiden. Neem een ruime koekenpan, laat boter met olie smelten en leg er de vis in. Voeg de ui ringen naast de vismoten en bak het geheel op een middelhoog vuur. Keer de zalmmoten voorzichtig om en schik de ui ringen er weer mooi naast. Verdeel peterselie over de vis en sprenkel citroensap met citroenschilrasp over het geheel. Schep de vis uit de koekenpan op de borden. Giet het kookvocht van de koolraap stukjes af, schep de gebakken ui ringen door de koolraap en serveer dit bij de vis. Lekker met bijvoorbeeld frietjes of rijst.

Variatie:

In plaats van zalm kunt u prima een andere vissoort gebruiken of bijvoorbeeld een kaasplak bakken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen