Sluiten

Stevige oranje maaltijdsoep

250 g pompoen, in stukjes

1 ui, gesneden

scheutje olie

150 g knolselderij, in stukjes

1 prei, in ringen

1 bouillonblokje of bouillonpoeder

100 g gedroogde linzen of ongeveer 250 g gekookte linzen

scheutje azijn

vlees of champignons naar wens, in stukjes

peper en zout

Fruit ui in olie en braad eventueel stukjes vlees of champignons aan. Voeg water en bouillon toe. Voeg als dit kookt ook de linzen, pompoen, knolselderij en na een kwartiertje de prei en azijn toe.

Laat het geheel nog ongeveer een half uurtje zachtjes koken en maak de soep op smaak met peper en zout.

Variatie met tomaat:

Voeg stukjes ontvelde tomaat (evt uit een pot of blik) toe voor een extra lekkere soep.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen