Sluiten

Venkelschotel met zeevruchten

1 of 2 venkelknollen, in kwarten gesneden

2 visfilets naar wens

evt 80 g gepelde garnalen

evt 30 g gesnipperde amandelen.

olie om in te bakken

1 citroentje

bulgur of rijst voor 2 personen, gekookt

100 g prei, in smalle ringen

peper en zout

dille en/of peterselie

Kook de venkelstukken in ruim water met zout beetgaar en schep ze uit het kookvocht. Bak in een pan vis met eventueel garnalen en amandelschaafsel in olie. Maak op smaak met peper en zout. Blancheer de prei heel even in het kookvocht van de venkel. Rasp wat van de schil van de citroen en pers de citroen uit. Meng de geblancheerde prei met citroensap, citroenschilrasp, amandelen en dille en/of peterselie door de gekookte rijst of bulgur. Schep dit in een ingevette ovenschaal. Leg hierop de stukken venkel met daartussen de vis en garnalen. Sprenkel een beetje olijfolie en citroensap over het geheel en laat in de oven ongeveer een half uur staan.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen