Sluiten

Zuurkoolschotel uit de oven

Geen winter zonder zuurkool, vooral uit de oven wat mij betreft. Deze is lekker met walnoten en kaas, dus dat wordt smullen! 

  1. Zuurkoolschotel uit de oven

Ingrediënten 

  • 500 g (kruiden)zuurkool 
  • 2 appels 
  • 60 g rozijnen
  • 1 kg aardappelen
  • mespuntje zout
  • 50 g boter 
  • 24 walnoten, gedopt en grof gehakt 
  • 50 g geraspte kaas 

Bereiding

  1. Kook de aardappels in water met zout bijna gaar en giet ze af.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. 
  3. Zuurkool in vergiet laten uitlekken. 
  4. Snijd de appel in kleine stukjes, meng ze met de rozijnen door de zuurkool.
  5. Snijd de aardappelen in plakjes en leg een laag van de plakjes in een ingevette ovenschaal. Verdeel er de helft van de walnoten en vlokjes boter over.
  6. Schep de helft van het zuurkoolmengsel op de aardappelschijfjes.
  7. Leg er een laag aardappelschijfjes met vlokjes boter op en beleg dit met de overige zuurkool. 
  8. Dek dit toe met de rest van de aardappelschijfjes. Verdeel er vlokken boter over en bestrooi de schotel met geraspte kaas en de rest van de walnoten. Zet de schotel ongeveer 40 min in de oven op 180 ºC.

Porties

4

Bereidingstijd

40 min (oventijd)

Voorbereidingstijd

25 min

Totale tijd

1 uur en 5 min

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen