Sluiten

Hutspot met pastinaken

400 g pastinaak

200 g ui

400 g aardappelen

350 g gekookte linzen of andere peulvruchten

spek of tempeh naar wens

klontje boter

1/2 tl gemalen koriander

peper en zout

evt peterselie of tuinkers

Was de pastinaken en snijd deze in kleine stukken. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappel met pastinaak en zout in ongeveer 15 tot 20 min gaar. Snijd de ui in stukjes. Bak ui samen met spek of tempeh in boter lichtbruin en roer er de uitgelekte linzen en koriander door. Laat op een laag pitje staan tot de linzen ook goed door gewarmd zijn. Stamp aardappel met pastinaak fijn en schep de linzen met ui en spek of tempeh door de stamppot. Maak op smaak met peper en zout. Extra lekker met verse fijn geknipte peterselie of tuinkers op het laatst door de hutspot geroerd.

Variatie met pompoen of wortel:

Deze hutspot is ook heerlijk met meegekookte stukjes pompoen en/of wortel.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen