Sluiten

Appelbeignets

Zelf appelbeignets maken met oudjaar, hartstikke leuk en lekker! Maak het compleet door ook ons recept van mini oliebollen te proberen en je hebt zeker voldoende voor een gezellig Oud en Nieuw.

  1. Appelbeignets

Ingrediënten

  • 100 g tarwebloem
  • 1 mespuntje zout
  • 1 ei
  • 1 el basterdsuiker of siroop
  • evt 1 tl citroenschilrasp of sinaasappel-schilrasp
  • 2 dl water
  • 4 tot 5 goudrenetten
  • 2 tl kaneel
  • frituurolie 
  • poedersuiker

Benodigdheden

  • appelboor
  • frituurpan

Bereiding

  1. Scheid het ei en klop de dooier door het water. Roer het meel er door en roer er een glad beslag van. 
  2. Voeg citrusschilrasp, suiker of siroop en zout toe en laat het beslag ongeveer een half uur op kamertemperatuur rusten. 
  3. Klop het eiwit stijf en meng dit vlak voor gebruik door het beslag. 
  4. Schil de appels en verwijder met een appelboor het klokhuis. Snijd de appels in schijven van ongeveer 1 cm dik. Bestrooi de schijven met wat kaneel. 
  5. Verhit de frituurolie en haal de appelschijven met een vork een voor een door het beslag en laat ze voorzichtig in de olie zakken. 
  6. Blijft het beslag niet goed aan de appelschijf plakken dan kun je iets meer tarwebloem aan het beslag toevoegen of de appelschijven eerst met wat bloem bestrooien alvorens ze door het beslag te halen. Bak nooit meer beignets tegelijkertijd in de olie als er horizontaal naast elkaar in de olie kunnen drijven. 
  7. Bak de beignets goudbruin. 
  8. Laat de gebakken beignets op keukenpapier uitlekken. 
  9. Serveer de appelbeignets met poedersuiker bestrooid.

Porties

16 porties

Bereidingstijd

35 minuten

Voorbereidingstijd

40 minuten

Totale tijd

1 uur en 15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen