Sluiten

Boerenkoolstamppot variaties

  1. Boerenkoolstamppot variaties

400 g boerenkool 

700 gr aardappelen en/of pompoen

1/2 bouillonblokje 

1 tl gemalen koriander

1 tl mosterd

scheutje (appel)azijn 

een klontje boter

1 kleine rookworst


Schil de aardappelen en/of pompoen en snijd ze in gelijke stukken. Doe de boerenkool in een pan, leg de aardappelen/pompoen erop en verkruimel het bouillonblokje erboven. Voeg een scheutje azijn en zoveel water toe tot alles net onder staat. Laat het in 15-20 min zachtjes gaarkoken. Giet het boerenkoolmengsel af (kookvocht bewaren) en stamp het fijn. Voeg koriander, mosterd en een klontje boter toe en roer de stamppot met wat kookvocht of melk tot een mooie stamppot. Serveer met de rookworst.

Variaties:

Naast boerenkool, pompoen en/of aardappels kunt u bijvoorbeeld stukjes wortel, peterseliewortel en knolselderij meekoken en aan de stamppot toevoegen.

De toevoeging van 1 tot 2 kopjes gekookt graan (bijvoorbeeld rogge of rijst) aan de stamppot geeft deze meer pit.

Serveer de stamppot eens met een dikke kaassaus of gebakken tofu of spekjes in plaats van met worst.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen