Sluiten

Romeinse sla (informatie)

Romeinse sla

Romeinse sla is een stevige soort sla. De krop van de Romeinse sla doet aan andijvie denken. Het blad van deze sla is stevig en zowel geschikt om te stoven als om rauw als salade te eten. Romeinse sla is rauw in reepjes gesneden heerlijk in een stamppot met (vegetarische) worst of spekjes. Recepten voor spinazie en andijvie zijn geschikt voor deze slasoort. Ook is ze heel geschikt om in een soep of stoofschotel te verwerken.

Romeinse sla is bijzonder voedzaam. Een krop bevat tot vijfmaal meer voedingsstoffen dan gewone kropsla. Ze smaakt ook ongeveer vijfmaal zo goed, vinden onze Belgische collega’s van De Wassende Maan. Volgens hun logica heb je zo dus 10 kroppen sla voor de prijs van 1...

Romeinse sla is in een natte (thee)doek in de koelkast een aantal dagen te bewaren.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen