Sluiten

Paddenstoelen gebruiken

paddestoelen zoals: champignon, kastanjechampignon, oesterzwam, portobella ed.

Was de paddenstoelen niet af met water maar borstel ze indien nodig met een zacht borsteltje schoon. Snijd ze naar wens in kleinere stukken. Verhit een klontje boter of en scheutje olie in een pan en voeg er de

paddenstoelen aan toe. Laat ze een aantal minuten op hoog vuur (roer)bakken, voeg naar wens ui en knoflook toe. Ook heerlijk gestoofd met een scheutje room. Maak op smaak met peper en zout en voeg eventueel tuinkruiden toe.

Tips met paddenstoelen

Gebakken paddenstoelen zijn heerlijk in een saus, soep of als vulling in een hartige taart , bij hutspot of stamppot of omelet. Wilt u de pure smaak van paddenstoelen behouden, voeg dan naast boter of olie alleen een beetje peper en zout toe bij het bakken. De portobella is een uitgegroeide kastanjechampignon en rijper en sterker van smaak dan de champignon. Schep de gebakken of gestoofde paddenstoelen pas op het laatst bij of door een gerecht.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen