Sluiten

Paddenstoelensaus

portabella’s of oesterzwammen, in kleine stukjes gesneden–1 ui, fijngesnipperd–2 tenen knoflook, geperst–een klontje boter–1 bouillonblokje of bouillonpoeder–3 dl. melk–1 dl. slagroom–1/2 eetl. maïzena of een ander bindmiddel–verse tijm en basilicum–peterselie of selderij naar smaak–peper en zout–

Stoof de paddenstoelen met ui en knoflook een paar minuten in boter en voeg dan de bouillon, melk en slagroom toe. Laat het geheel ongeveer 10 min op een zacht pitje staan koken en bind de saus dan met aangelengde maïzena of een ander bindmiddel. Voeg fijngehakte tijm, basilicum, peterselie en/of selderij toe en maak op smaak met peper en zout. Serveer deze saus bijvoorbeeld bij pasta of aardappelen met groente.

Variatie met champignons:

Gebruik champignons of een mengsel van diverse paddestoelen voor deze saus.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen