Sluiten

Hazelnoten (informatie)

Algemene informatie over hazelnoten.

  1. Hazelnoten (informatie)

Hazelnoten zijn zeer voedzaam en worden al eeuwen lang gegeten. De noten werden in vroeger tijden op schepen zelfs tegen scheurbeuk gebruikt. Ze zijn rijk aan vetten en eiwitten. Na het drogen hebben ze een heerlijk aromatische smaak gekregen. Bewaar de noten niet naast sterk geurende levensmiddelen, want daar kunnen de noten naar gaan smaken. Hazelnoten kunt u natuurlijk kraken en direct uit de dop eten maar ze zijn ook heel goed te verwerken in koekjes, taarten, graanschotels, salades en geroerbakte groenteschotels. De smaak van hazelnoten wordt fijner en sterker als ze eerst geroosterd worden of in gebak in de oven meegebakken worden.


Hazelnoten roosteren:

Doe de gedopte en eventueel gehakte noten in een droge koekenpan of een andere pan met dikke bodem. Zet de pan op een middelhoog vuur en roer met een houten spatel de noten om en om totdat ze heerlijk geuren en goudbruin zijn geroosterd. Deze methode kunt u ook gebruiken om graanvlokken te roosteren en muesli te maken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen