Sluiten

Pompoenbonenschotel

  1. Pompoenbonenschotel

1/2 pompoen

2 el tomatenpuree

350 g tot 500 g gekookte (zwarte) bonen

3 teentjes knoflook, geperst

2 tl gemalen komijn

1 tl (of meer) chili kruiden

1/2 tl gemberpoeder

peper en zout

100 g harde (geitenkaas) in kleine stukjes

2 el crème fraîche

Snijd de pompoen doormidden. Verwijder de pitten uit de pompoen en was de schil aan de buitenkant. Zet de pompoenhelften half onder water en kook ze in ongeveer een kwartier gaar. Giet het grootste deel van het water af, haal de pompoen voorzichtig uit de pan, schep het gare vruchtvlees uit de schil en voeg het aan het restje vocht toe. Roer het gare vruchtvlees tot puree. Voeg afgegoten gekookte bonen, tomatenpuree, komijn, chilipoeder, knoflook, gember, peper en zout toe. Roer alles door elkaar tot een mooie dikke saus. Meng de kaas op het laatst door de saus. Serveer het gerecht met een flinke eetlepel crème fraîche er bovenop. Geef er vers afgebakken brood of een gekookte graansoort als rijst of gierst bij.

Variatie met maïs:

Voeg gekookte maïskorrels toe aan dit gerecht om het gevuld en feestelijker te maken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen