1 aubergine, in plakken gesneden en daarna in repen gesneden
1 ui, in ringen gesneden
1 teentje knoflook, geperst
portabella’s, in repen gesneden
een flinke scheut olijfolie
peper en zout
1 el citroensap
1/2 tl gemalen komijn
evt verse basilicumblaadjes, fijn geknipt
Verhit olie in een pan met dikke bodem en bak hierin de aubergine met ui en knoflook ongeveer 5 min Voeg de stukjes portabella toe en laat het mengsel bakken tot het zacht en donker van kleur is geworden. Kook ondertussen aardappelen of pasta gaar. Meng citroensap, komijn, peper en zout door het aubergine-portabella mengsel en laat nog even op een laag pitje staan. Serveer het mengsel over de aardappelen of pasta. Strooi er naar wens verse basilicum over.
Variatie saus:
Meng eventueel een scheut room of yoghurt door het gebakken mengsel tot een smeuïge saus ontstaat.
Variatie pure smaken:
Bak de portabellastukjes met ui apart van de aubergine, zodat u nog beter van de specifieke smaken kunt genieten.
-
-
-
-