Sluiten

Broccoli met vis

350 g broccoli 

1 blikje makreel of tonijn 

1 el citroensap 

3 el olijfolie 

1 teen knoflook, fijngesneden of geperst 

2 el peterselie, fijn geknipt 

peper en zout

Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in stukken. Kook de broccoli ongeveer 5 min in water met zout. Maak een vinaigrette van citroensap, peper, zout, knoflook en olijfolie. Giet de broccoli af en serveer in een schaal met de vinaigrette erdoor geroerd. Strooi er peterselie over. Neem een blikje tonijn of makreel, verdeel de vis in kleine stukjes en meng dit op het laatst door de broccoli met vinaigrette. Heerlijk met gebakken aardappeltjes, patat of aardappelpuree of serveer het gerecht met bijvoorbeeld macaroni of rijst. Schep in dit geval de gekookte macaroni of rijst door de broccoli met vis en laat de smaken even intrekken.

Variatie met zelf gebakken verse vis:

Serveer gebakken vis naast de broccoli met vinaigrette op het bord. Knijp er citroensap over en smullen maar!

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen