Sluiten

Courgettesalade met blauwe kaas

bijgerecht of hoofdgerecht als je er wat gekookte pasta door doet.

  1. Courgettesalade met blauwe kaas

350 g courgette, in smalle reepjes gesneden

1 wortel, in smalle reepjes gesneden of 100 g sperzieboontjes of bloemkool, schoongemaakt 

 evt 1/2 paprika, in reepjes

50 g blauwe kaas (Roquefort) 

2 el citroensap

scheutje olijfolie

zout 

peper uit de molen

evt een paar blaadjes verse munt

een aantal walnoten, grof gehakt


Blancheer de reepjes groente ongeveer 5 min in kokend water, laat ze uitlekken en afkoelen. Leg de geblancheerde groenten op een schaal, sprenkel er een dressing over van citroensap olijfolie, en zout. Verbrokkel de blauwe kaas of snijd deze in kleine stukjes en verdeel het over de groenten. Maal er peper over. Strooi munt en walnoten over het geheel en serveer.

Variatie:

Ook heerlijk met stukjes gedroogde tomaat (in olie), olijven en stukjes feta in plaats van blauwe kaas.

Variatie grote maaltijdsalade:

Meng gekookte afgekoelde pasta (penne of macaroni) door deze salade.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen