Sluiten

Stevige Franse pot met linzen

1 pot gekookte linzen (ca 300 g)

350 g vastkokende aardappelen

1 flinke ui, gesneden

gerookt spek naar smaak, in blokjes

peper

Bak het spek in een koekenpan en voeg er ui bij. Kook ondertussen de aardappelen beetgaar, giet ze af en snijd ze in kleinere blokjes. Voeg linzen en ui met spek bij de aardappelblokjes en laat het geheel goed doorwarmen. Serveer met een frisse salade en een glas Franse rode wijn.

Variatie verfijnd gekruid:

Voeg laurier en gemalen koriander bij spek en uien en vervolgens verse tijm of rozemarijn en een scheutje azijn of witte wijn bij het toevoegen van de linzen. Laat het geheel minimaal een kwartier warm staan voor een meer verfijnde smaak.

Variatie linzensoep:

Gebruik een derde deel van de genoemde ingrediënten, water en een bouillonblokje voor een heerlijke stevige soep. Pureer de soep naar wens.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen