Sluiten

Gefrituurde bloemkool-aardappelschijven

250 g bloemkool

aardappelpuree met melk en kaas voor 2 personen (zelfgemaakt of uit een pakje)

1/2 tl dragon

peper en zout

paneermeel

1 ei

frituurvet of olie

Snijd de bloemkool in heel kleine stukjes en kook ze in 7 min halfgaar. Laat de groente uitlekken. Meng de bloemkool met de dragon door de aardappelpuree met kaas, maak het geheel op smaak met peper en zout en laat het goed afkoelen. Vorm van het mengsel (6 tot 8 of) 12 tot 16 schijven en wentel deze stuk voor stuk door paneermeel, vervolgens door het los geklopt eiwit en nog eens door het paneermeel. Zet ze eventueel nog even afgedekt weg in de koelkast. Verhit frituurvet of olie en bak de schijven met maximaal 4 stuks tegelijk goudbruin. Heerlijk met kropsla en bijvoorbeeld een omelet.

Variatie met broccoli

Gebruik broccoli in plaats van bloemkool.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen