Sluiten

Aubergine-courgetteschotel

1 aubergine

200 g courgette 

250 g (lams)gehakt 

gemalen zwarte peper 

1 fijngehakte teen knoflook 

1 fijngesneden ui 

1/2 el gehakte peterselie 

enkele naaldjes rozemarijn 

1/2 el gehakte marjolein 

2 el tomatenpuree of 1/2 dl gezeefde tomaten

30 g bloem 

1,5 dl melk 

1 ei

Was de aubergine en courgette en snijd ze in plakken van 1 cm dik. Bak ze heel even in weinig olijfolie aan beide kanten. Fruit ui en knoflook in een braadpan en voeg daar het verkruimelde gehakt aan toe. Bak het gehakt goed los. Als het gaat kleuren, zout, peper, peterselie, rozemarijn, marjolein en tomatenpuree of gezeefde tomaten toevoegen en 10 min onder regelmatig omscheppen zacht laten pruttelen. Leg een laag aubergine en courgette in een ingevette ovenschotel, schep daarop het gehaktmengsel en dek de laag vervolgens af met de rest van de groente. Maak van de bloem, melk en ei een glad beslag en giet dat over het gerecht. Zet de schaal ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 175°C.

Variatie vegetarisch:

In plaats van gehakt kunt u een vegetarisch product nemen zoals reepjes gekruide tofu, tempeh of seitan.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen