Sluiten

Tuinbonenschotel

tuinbonen 

1 ui gesneden 

600 g aardappelen 

100 g bacon of gerookte tofu, gesneden 

evt verse koriander of dille

olijfolie

zwarte peper, vers gemalen 

zout

Open de peulen door met twee duimen op de bolle kant te drukken. Rits ze langs de midden naad verder open met de duim. De bonen uit de peul wippen en in water 5 tot 10 min koken en daarna uit laten lekken. Schil of schrap de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in een beetje water en zout bijna gaar. Fruit de ui in olie. Snijd de bacon of gerookte tofu in blokjes en laat het meebakken. De tuinbonen toevoegen en de aardappelblokjes erdoorheen mengen en nog even meebakken. Vers gemalen peper erover strooien. Schep er vlak voor het opdienen de verse koriander of dille door.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen