Sluiten

Broccoli macaronischotel

400 g broccoli

150 g tofu of tempeh, in kleine blokjes

1 stukje verse knoflook, fijngesneden

scheutje olie

macaroni voor 2 personen

1 el fijngehakte oregano

2 el slagroom

peper en zout

Maak de broccoli schoon en snijd deze in kleine stukjes. Blancheer de broccoli 5-10 min in kokend water. Kook ondertussen de pasta gaar in water met zout. Bak de tofu of tempeh in olie en voeg er de slagroom, peper, zout, knoflook en oregano aan toe. Giet de pasta af en schep alle ingrediënten door elkaar. Laat het geheel minimaal een half uurtje intrekken en wat afkoelen. Heerlijk als zomerse maaltijdsalade. Ook na een half uurtje in de oven en eventueel bestrooid met geraspte kaas is dit een heerlijke schotel.

Variatie met champignons:

Gebruik gebakken champignons in plaats van tofu of tempeh.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen