Sluiten

Heldere groenselderijsoep

  1. Heldere groenselderijsoep

1/2 struik groenselderij, in kleine stukjes

1 ui, gesnipperd of 150 g prei, in fijne ringen

1/2 liter bouillon

2 el citroensap of azijn

een handvol vermicelli

(vegetarische) soepballetjes naar smaak

evt peper en zout

Breng de bouillon aan de kook. Kook hierin de groenten, ui, vermicelli en de soepballetjes ongeveer een kwartier. Voeg citroensap of azijn toe en laat de soep nog 5 min. doorkoken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep met crackers met een lekker hartig beleg zoals caponata, humus of aubergine in olijfolie. Variatie met tomatensap: Vervang de helft van de bouillon door tomatensap of gepureerde tomaten.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen