Sluiten

Aspergesoep

  1. Aspergesoep

300 g asperges

evt 100 g prei, wortel of bloemkool

1 bouillonblokje

4 dl liter water

3 el tarwebloem of maïzena om te binden

1 dl melk

1/2 dl slagroom

peper en zout

evt 1 boterham, geroosterd


Schil de asperges en snijd ze in korte stukjes. Kook ze in ongeveer een kwartier in het water met bouillon en eventueel andere groenten stukjes gaar. Voeg melk en room toe en bind de soep met het bindmiddel. Maak de soep op smaak met peper en zout en serveer eventueel met kleine in dobbelsteentjes gesneden geroosterd brood.

Variatie met ham of spek:

Voeg kleine stukjes ham of blokjes uitgebakken spek aan de soep toe.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen