Sluiten

Bloemkool macaronischotel

1 kleine bloemkool

150 g tofu of tempeh, in kleine blokjes

1 of 2 teentjes verse knoflook, fijngesneden

scheutje olie

macaroni voor 2 personen

1 el fijngehakte oregano

2 el slagroom

peper en zout

Maak de bloemkool schoon en snijd deze in kleine stukjes. Blancheer de bloemkool 5-10 min in kokend water. Kook ondertussen de pasta gaar in water met zout. Bak de tofu of tempeh in olie en voeg er de slagroom, peper, zout, knoflook en oregano aan toe. Giet de pasta af en schep alle ingrediënten door elkaar. Serveer meteen of schep het gerecht in een ovenschotel, bestrooi naar wens met geraspte kaas en zet de schotel ongeveer een half uur in een voorverwarmde de oven.

Variatie met champignons:

Gebruik gebakken champignons in plaats van tofu of tempeh.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen