Sluiten

Hartig gevulde koolschotel

1/2(witte) kool

1 ui, gesnipperd

100 g champignons

een scheutje olie

150 g aardappels, gekookt

200 g gekookte linzen of kikkererwten (uit pot of blik)

1/2 el bouillonpoeder

peper en zout

2 laurierbladeren

1/2 el gemalen komijn

2 el fijngehakte peterselie 

1 knoflookteentje, geperst

100 g kwark

1 ei

30 g boter

Snijd de kool door midden en verwijder een stukje van de stronk. Breng een grote pan water aan de kook en blancheer de koolhelften ongeveer 10 min. Haal ze uit het water en laat ze uitlekken. Pel voorzichtig de bladeren stuk voor stuk van de kool en beleg een ingevette ovenschaal met 2/3 deel van de koolbladeren. Leg de dikke onderzijden van de bladeren naar het midden van de schotel en laat de bladeren iets oversteken. Bak ui met champignons en meng er fijngestampte aardappels, de uitgelekte linzen of kikkererwten, peterselie, knoflook, laurier, komijn en het los geklopte ei met kwark, peper, zout en bouillonpoeder door. Schep de vulling op de koolbladeren, vouw de overstekende bladdelen over de vulling en dek het af met een extra laag koolbladeren. Verdeel botervlokken over de schotel en leg er een vuurvaste deksel of aluminiumfolie over. Zet de schotel ongeveer drie kwartier in de voorverwarmde oven op 200ºC. Haal het deksel of folie van de schotel en bak deze nog 10 tot 15 min zodat ze mooi kleurt. Serveer de schotel met een frisse salade.

Variatie met vlees:

Gebruik in plaats van linzen of kikkererwten rul gebakken gehakt (met champignons) en volg verder het recept.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen