Sluiten

Aardappel-venkelovenschotel

1 venkelknol

400 g vastkokende aardappelen

naar wens 150 g (kool)visfilet

0,7 dl zure room of slagroom

1 tl bouillonpoeder of 1/2 bouillonblokje 

een scheutje witte wijn of water

1 ei

peper en zout

evt 100 g geraspte(belegen) kaas 

Schil de aardappelen. Kook deze in 3 tot 5 min halfgaar en snijd ze in plakjes van ongeveer 3 mm Snijd de venkel in plakken van ongeveer 8 mm dik, blancheer deze een paar minuten in kokend water en laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg een ingevette ovenschaal om en om met een laagje van plakjes aardappel en venkel. Indien u ook vis gebruikt legt u in reepjes of brokjes gesneden (kool)vis ertussen. Klop de (zure) room met een scheutje witte wijn, ei, bouillonpoeder, peper en zout tot een gladde saus en schenk dit over de schotel. Bestrooi evt de schotel met de geraspte kaas. Zet de schotel in het midden van de oven en laat het gerecht in ruim een half uur op 180°C goud-bruin bakken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen