Sluiten

Groente-noedels

hoofdgerecht voor 2 personen, of bijgerecht voor 4 personen:

250 g groente (maak een keuze uit: bloemkool, broccoli, wortel, pastinaak, champignon, knoflook, ui en/of koolrabi)

olijfolie

150 g bloem

2 oude boterhammen

1/2 dl melk

1 ei

peper en (kruiden)zout

evt 3 el geraspte kaas of sesamzaadjes

Was de groenten, snijd deze in heel kleine stukjes en bak het mengsel in olijfolie een paar minuten. Voeg een klein scheutje water toe en stoof de groenten in ongeveer 10 min gaar en giet eventueel vocht af of laat dit verdampen. Verkruimel het brood, rooster dit in een pan droog. Bak het even met wat olijfolie goudbruin. Meng het broodkruim door de afgekoelde groenten. Meng bloem, ei en melk en voeg er het groentemengsel aan toe. Meng het geheel en voeg er peper en zout naar smaak aan toe. Breng in een grote pan water met zout aan de kook. Maak met lepel en vork van het mengsel kleine balletjes ter grootte van een walnoot en laat deze in het kokende water zakken en gaarkoken tot ze vanzelf boven komen drijven. Laat ze uitlekken, leg ze in een schaal en houd deze warm. Bestrooi ze voor het opdienen met geraspte kaas of geroosterde sesamzaadjes. Serveer met een frisse salade.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen