Sluiten

Romige aardappelpuree met prei of ui

600 g aardappelen

400 g prei, in smalle ringen of 350 g ui, gesnipperd

evt 150 g groenselderij, in kleine stukjes

1 kleine appel

350 g gekruid (vegetarisch) gehakt, rul gebakken

scheutje olijfolie

1 el citroensap of azijn

1 tl kerriepoeder of paprikapoeder

een mespuntje kruidnagelpoeder

1/2 tl gemalen koriander

1/2 dl slagroom

1/2 dl volle yoghurt of kwark

peper en zout

Kook de aardappelen in ruim water gaar. Rasp de appel en sprenkel er citroensap of azijn over. Roerbak ondertussen de groente in olie beetgaar. Voeg geraspte appel, gehakt, kruiden en specerijen roe en laat een paar minuten meebakken. Pureer de afgegoten gekookte aardappelen met een scheutje room, yoghurt of kwark, peper en zout. Roer de groente-gehakt mix door de aardappelpuree en serveer met een kleine salade of wat zoetzuur.

Variatie: lekker pittig met salami

In plaats van gehakt kunt u ook in blokjes gesneden salami gebruiken.

Variatie ovenschotel:

Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal, bestrooi eventueel met geraspte kaas en zet de schotel een half uur in een voor-verwarmde oven.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen