Sluiten

Aardappelpannenkoek met variaties

400 g aardappelen 

een scheut (olijf) olie om in te bakken

vers gemalen peper en (kruiden) zout

Schil de aardappelen en kook deze in 4 min halfgaar. Giet ze af en laat even afkoelen. Rasp ze op een grove rasp. Schep de geraspte aardappelen in 1 of 2 grote met olie ingevette koekenpan, druk de massa stevig aan en bak het geheel in ongeveer 10 min aan de onderkant lichtbruin. Schud de pan een paar maal om aanbakken te voorkomen en bak ook de andere kant van de koek lichtbruin in olie. Bestrooi de pannenkoek met wat peper en zout. Serveer met bijvoorbeeld een lepel roomkaas of kwark (met knoflook) en een frisse (rauwkost)salade.

Variatie met prei of stengeluitje:

Meng 50 tot 100 g prei in heel smalle ringen of 2 fijn geknipte stengeluitjes, door de geraspte aardappels en bak dit mee.

Variatie met tomaten, olijven en knoflook:

Meng er een aantal in stukjes gesneden olijven, stukjes tomaat en/of paprika, wat rozemarijn en geperste knoflook door.

Variatie aardappelovenschotel:

Schep de geraspte aardappel met de overige ingrediënten in een ingevette ovenschaal. Giet er 1,5 tot 2,5 dl room met melk over en bestrooi de schotel met geraspte kaas. Bak deze aardappelschotel ongeveer

 45 min in een voorverwarmde oven op 180°C. Dek de schotel het eerste half uur af met een deksel of met folie.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen