Sluiten

Koolrabisalade met crème fraîche

Lauwwarm is deze salade het lekkerst vind ik, zo eind van de winter is koolrabi op zijn lekkerst. Met romig sausje echt comfort food.

  1. Koolrabisalade met crème fraîche

2 koolrabi’s 

zout 

8 paranoten, grof gehakt

Voor de saus: 

3 el crème fraîche 

1 el bieslook, fijngehakt

1 el dille of peterselie, fijngehakt

peper en zout


Snijd het blad van de koolrabi’s, schil ze en snijd ze in dikke plakken. Kook deze 15 min in water met wat zout beetgaar. Kook het blad de laatste 5 min mee. Laat plakken en blad uitlekken, snijd de plakken in blokjes of reepjes en het blad in reepjes. Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar en schep er de koolrabi stukjes en een deel van het blad door. Serveer de salade op de rest van het blad en bestrooi het geheel met de gehakte noten. Lekker met licht gekruide couscous, bulgur of rijst.Variatie met champignons of portabella: Meng gebakken champignons of reepjes portabella door de koolrabi salade.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen